Pełnoziarnisty makaron tagliatelle z kurczakiem po meksykańsku

Pamiętacie przepis na mieszankę meksykańską z kurczakiem i kaszą jęczmienną? W wersji z moim ulubionym makaronem, prażonymi migdałami i szczypiorkiem to danie jest jeszcze lepsze, a wykonanie zajmuje tyle co czas gotowania makaronu. Spróbujcie sami!

PS 2 miesiące prowadzenia bloga i ponad 100 tysięcy odwiedzin - dziękuję! :)  


Na 2 porcje:
- 0,5 opakowania makaronu pełnoziarnistego tagliatelle
- 1 duży filet z kurczaka
- mieszanka meksykańska firmy Bonduelle w puszce (niestety nikt mi nie płaci za reklamę, ale ich puszkę przetestowałam i jest godna wypróbowania! możecie sami zrobić taką mieszankę łącząc czerwoną fasolę, kukurydzę i słodko-pikantny sos pomidorowy)
- ulubione przyprawy
- do dekoracji: szczypiorek, prażone migdały

1) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2) Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i obtoczyć w ulubionych przyprawach. Ugotować na parze do miękkości.
3) Mieszankę meksykańską podgrzać, dodać do niej kurczaka, makaron i wymieszać.
4) Udekorować szczypiorkiem i prażonymi migdałami.









Podziel się:

4 komentarze

  1. Bardzo fajny pomysł na szybki obiadek. Uwielbiam takie mięsno- makaronowe dania;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez kurczaka byłoby to dla mnie idealne danie :) Wizualnie wygląda przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super składniki i wszystko razem apetycznie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń